Te Koop / Doorlopend te koop / Te koop gevraagd

Deze pagina is een soort prikbord waar veehouders fokvee kunnen aanbieden of vragen om fokvee. Hiervoor graag de informatie aanleveren via info@biologischefokkerij.nl.

———————~~~~~~~~~~~~~~~~~~~———————-

Den Smitshof VOF  – Karin Godeschalk  (Nieuwleusen)

Dit bedrijf heeft doorlopend zuivere jonge MRIJ stieren te koop. Het bedrijf is niet biologisch gecertificeerd door Skal maar voert wel een zeer duurzaam beleid en er wordt geen antibiotica gebruikt. Het rollend jaargemiddelde is 6000 kg melk met 4,30% vet en 3,70% eiwit. Het rantsoen is veel gras, in het najaar een paar kilo snijmaïs er bij en maximaal 4 kg krachtvoer.Het fokdoel van Karin is stevige Oudhollandse MRIJ koeien te fokken die probleemloos zijn en oud kunnen worden. Karin is ook de fokker van Bio Bram.

IMG_5776Voor meer informatie: karingodeschalk@hotmail.com

————————-~~~~~~~~~~~~—————————–

Maatschap Lozeman (Achterveld)

Dit bedrijf is een fokbedrijf voor 100% Fries-Hollandse (FH) koeien en stieren. Het heeft een 30 jaar terug een heel speciale FH lijn overgenomen van Dekker, een oude bekende in de FH fokkerij. De koeien en stieren van deze lijn zijn te herkennen aan de donkere kleur, vaak bijna helemaal zwart over de rug. Het bedrijf is sinds 1998 biologisch en teelt veel grasklaver met daarnaast GPS van graan. Daarnaast krijgen de koeien tot ca. 1200 kg brok per lactatie. Het rollend jaargemiddelde is 6300 kg melk met 4,50% vet en 3,52% eiwit. Lozeman is fokker van verschillende KI stieren die via KI Kampen te verkrijgen zijn. Arkemheen 110 is daarbij een Bio-KI stier. Het bedrijf heeft altijd teveel stiertjes en men kan aangeven dat men een dekstier wil, dan kan er een extra worden aangehouden.

foto koeien in wei 600 dpi - LBI

Contactgegevens: Frits Lozeman, lozemanf@gmail.com