Er zijn nu 20 Bio-KI stieren beschikbaar:

Holstein:

 • Bio Adrianus Gijs, 75% HF, 25% MB, fokker: Gerben Kool.
 • Bio DHG Gringo, 100%HF, RF, A2A2 melk, fokker: Arjen Kool.
 • Bio Buitenverwachting Eva’s Appel, 100% RHF, fokker Corneel van Rijn.
 • Bio Proostmeer HenkieBoy, 100% HF, fokker Bosma-Boonstra
 • Bio Opneij-Wytze Pp, 100% RHF stier, 50% hoornloos, fokker Tomassen,  LET OP ! voorraad bijna op)

MRIJ:

 • Bio Boris, 100% MRIJ, fokker Karin Godeschalk.
 • Bio Bram, 100 % MRIJ stier, fokker Karin Godeschalk

Fries Hollands/Fries Roodbont:

 • Bio Skúster Marten, 100% Fries Roodbont, fokker Maike Bouma
 • Bio Holwerda Thaigo Twa, 100% FH, fokker Nico Hooghiemster.
 • Bio Arkemheen 110, 100% FH,  fokker Frits Lozeman

Groninger Blaarkop:

 • Bio Gerbrand, 100% GB.
 • Bio Nieuw Bromo Zorro, fokker Ben Van Tilburg

Montebeliarde:

 • Bio Nico 32, 75% MB, A1A2 melk, fokker Nico van Schaik.

Brown Swiss:

 • Bio Double Brown, 100% BS, fokker: André Mulder.

Fleckvieh:

 • Evungo Ps, importeur: GGI-Holland
 • Withof Pp, importeur: GGI-Holland

Jersey:

 • Eclip Pp, 100% Jersey, 50% hoornloosheid, A2A2 melk, fokker Guido Simon (Duitsland), importeur GGI Holland.

Kruislingstieren:

 • Bio Buitenverwachting Peter, kruislingstier (BSxRHFxMRIJ) fokker Corneel van Rijn
 • Bio Nieuwe Bromo Jeroen, kruisling HF x Blaarkop (Italie’s Paul), fokker Ben van Tilburg

Belgisch Blauw:

 • Bio Snowy White, 100% BB, dubbeldoel (dus geen dikbilfactor).

– – – – – – – – – – –   – – – – – – – – – – –   – – – – – – – – – – –

DOWNLOAD HIER DE  STIERENLIJST van Coöperatie Bio-KI  StierkaartSeptember2019

 

Voor Bio-KI stieren is prijs per dosis is €11,- voor leden van de Coöperatie Bio-KI en €15,- voor niet leden. Voor niet Bio-KI stieren is de prijs gelijk aan de prijs die de eigenaar vraagt. Door deze stieren bij Bio-KI te bestellen krijgt de Coperatie Bio-KI 25% commissie.

Wij stimuleren het gebruik van meer verschillende stieren tegelijk om de genetica snel breed te verspreiden in de populatie. Daarom bij ‘three pack’ (3 x 10 doses van verschillende stieren) 4% korting en bij een ‘six pack’ (6 x10 doses) 6% korting.

Bestellen:

De rietjes van deze stieren kunt u bestellen door een mail te sturen naar bio-ki@ziggo.nl met uw naam, adres, woonplaats, UBN, de bestelling (naam stier(en) plus hoeveelheid) en waar het heen moet (een KI of in eigen vat) door te geven.

Meer over de stieren:

Bio Boris

stamboom Bio Boris

Bio Boris is de tweede Bio-KI stier uit de fokstal van Karin Godeschalk. Daarmee is hij ook weer een product van de stevig gebouwde MRIJ koeien die zij fokt met goede melkproductie en gehalten. Moeder en moeders-moeder gaven samen al meer dan 110.000 liter melk met 4,50 vet en 3,82% eiwit. Boris is een klasse stier, met veel uitstraling. bio-boris-donald-600-x-timon-nl875012128klein

 

Bio Buitenverwachting Eva’s Appel

Stamboom Bio Eva’s Appel

Bio Buitenverachting Eva’s Appel is een echte levensproductiestier met ook nog een hoge gehalten vet en eiwit in de melk. Zijn moeder en moeders-moeder gaven bij Mts. van Rijn al 150.000 liter melk, BIO RB Buitenverwachting Eva's Appel kleinefotomoeder met 4,70 en 3,60en oma met 4,55% vet en 3,68% eiwit. En dit alles op een vrij gewoon basisrantsoen van goed gras en kuilvoer en biologische brok. Maïs wordt er niet gevoerd. De koeien zijn van een buitengewoon type, sterke dieren met veel inhoud.

 

 

Bio Holwerda Thiago Twa

StamboomBioHThiagoTwa

Bio ZB Holwerda Thiago Twa (Holwerda Torres x Holwerda Teake) ID967861611 code057219Bio Holwerda Thiago Twa werd gefokt door Nico Hooghiemster uit Reduzum (Frl.). Dit fundament fokbedrijf van Fries Holland melkvee stond bekend om zijn moderne FH koeien en stieren. Thiago is een stier uit een hele sterke moeder, Janke 534. Deze moeder is verhuist naar Drenthe en pakt daar de productie met hoog eiwit wer goed op. De stier Thiago Twa is een stier met stijl en karakter. Hij staat perfect op zijn benen en wij verwachten een pracht resultaat als deze stier wordt gekruist met HF.

Bio Buitenverwachting Peter

BioPeterfotokleinStamboom

De stier Bio Buitenverwachting Peter is gefokt door Corneel van Rijn van boerderij Buitenverwachting te Hoogmade. Vanuit vader Encore en zijn moeder Eva 66 (Kian x Stadel) heeft de stier veel levensproductie in zich met hoog eiwit in de melk. Verder zijn sterk beenwerk en persistentie te verwachten uit deze stier. Op het bedrijf Buitenverwachting melkt Van Rijn 40 koeien, voornamelijk Holsteins met wat kruislingen naar Blaarkop en Brown Swiss. De gemiddelde productie is 7000 kg melk per koe met 4,5% vet en 3,65 % eiwit, voornamelijk uit ruwvoer en brok. Er wordt weinig, liefst geen antibiotica gebruikt.

Bio Bram

Bio Bram (Andre vd Vinkenhof x Goliath) 738911360-kleineStamboom

Bio Bram is een 100% MRIJ stier van het fokbedrijf Den Smitshof te Nieuwleusen. Zijn moeder is nu 16 jaar en is nu bezig met haar 12de lactatie, totale productie al boven de 80.000 kg melk met gemiddeld 3.89% vet en 3,46% eiwit. Zijn vader is Andre van de Vinkenhof. De stier is gefokt door Karin Godeschalk, bedrijfsleider van Den Smitshof. Zij ziet het liefst een wat zware MRIJ koe die zonder problemen lang mee gaat. De gemiddelde leeftijd van de 55 melkkoeien is bijna 7 jaar. De gemiddelde productie ligt rond de 5500-6000 kg melk per koe. Dit doen zij van voornamelijk gras , weinig maïs en met daarnaast 1200 kg krachtvoer per koe (incl. jongvee) en GPS van tarwe en bonen. Het bedrijf is niet gecertificeerd biologisch maar de bedrijfsvoering is vergelijkbaar. Karin gebruikt ook weinig antibiotica (1 dd per dier per jaar), maar kiest vooral voor homeopatische middelen en dus sterke, robuuste koeien.

Bio Opneij Wytze-P

Bio Opneij Wytze (Lawn Boy)(1)Meer informatie en stamboom

Bio Opneij-Wytze P is een 100% Red Holsteinstier en heeft als vader de Amerikaanse duurzaamheidsvererver Lawn Boy (Bacculum x Manfred x Aerostar). De aAa code is 231 en de stier heeft een verwachtingswaarde van + 466 kg melk -0.04 % vet, +0.06 % eiwit en 67 Inet, 108 uier, 106 benen en 109 totaal exterieur. Zijn moeder Martha is een laatrijpe, persistente en probleemloze dochter van Kian. De derdekalfskoe heeft tot nu toe 27.010 kg melk geproduceerd met 4 procent eiwit en ruim 5 procent vet. De koe is nooit behandeld met antibiotica en heeft nooit een potenbad gezien. Ze kreeg 86 punten voor AV, waaronder 87 punten voor de benen. Opneij Wytze’s grootmoeder is een dochter van Stadel, en heeft nu 38.000 kilo melk. Het gen voor hoornloosheid maakt Opneij Wytze extra interessant voor zowel biologische als gangbare veehouders.

Bio Proostmeer HenkieBoy

Bio Proostmeer Henkieboy (Alta Dolman) 489543100Meer informatie en stamboom

Bio Proostmeer HenkieBoy is een uit de kluiten gewassen stier met een goed karakter. Het is wel een echte Holsteinstier met een aAa code 342 en hij kan daarom goed gebruikt worden voor het terugkruisen van Holsteinkruislingen richting Holstein voor sterke koeien en meer melk. Want dat heeft HenkieBoy in zijn genen van zijn moeder en grootmoeder. Deze beide koeien gaven samen al 138.000 kg melk met goede gehalten. HenkieBoy heeft via zijn moeder SunnyBoy-bloed en deze stier is alom bekend om zijn allround kwaliteiten, ook onder biologische omstandigheden. Van vaderszijde is Henkieboy een kleinzoon van O-Bee Manfred Justice, beter bekend als ‘O-Man’. Deze stier is om zijn robuuste vererving van wat laatrijpere en rondere koeien wereldwijd de meest populaire stier van dit moment die ook voor biologische omstandigheden sterke koeien vererft.

Bio Nieuw Bromo Jeroen

Bio Nieuw Bromo Jeroen (Italys Hein) 440127509Meer informatie en stamboom

Bio Nieuw Bromo Jeroen komt uit de Nannie-familie van Nieuw Bromo, een heel productieve familie met laatrijpe koeien die met weinig problemen (lage celgetallen, geen antibioticum) oud worden. Zijn grootmoeder Nannie 27 werd 18 jaar oud en gaf maar liefst 109.980 kg melk met 4,38% vet en 3,36% eiwit. Zijn vader is de fameuze Blaarkopstier Italie’s Paul waarachter ook hoge levensproducties zitten met hoge gehalten. De stier is een kruising en dat is hem ook wel aan te zien, hij heeft een sterke bouw, is lenig en is met al meer dan twee jaar oud niet al te groot maar flink bespierd. Hij heeft ook een heel goed karakter. Hij heeft in zijn thuisstal al twee dochters aan de melk en dit zijn vrij melkrijke vaarzen. Met deze stier (aAa code 462) is het goed kruisen met Holstein type koeien richting koeien de naast een flinke melkproductie toch goed op zich zelf blijven passen.

Bio Arkemheen 110

BioArkemheen 110Flyer en Info Koekrant

Bio Arkemheen 110 komt uit de Sofie familie van het FH fokbedrijf Mts. Lozeman. Zij moeder Sofie 104 gaf al bijna 60.000 kg melk met hoge gehalten. Het is een zeer functionele koe die ook de lactatiewaarde hoog hield tot op hoge leeftijd. Zij had 85 punten voor AV. De vader van Sofie 104, Arkemheen 57 was ook een KI stier en laat mooie fokwaarden zien voor celgetal 103, dochtervruchtbaarheid 101 en eiwitgehalte +14%. De grootmoeder Sofie 82 produceerde ook 5 lactaties lang goed melk met hoge gehalten (gemiddeld eiwit 3,74%). Zelf is Arkemheen 110 is een langgerekte brede stier die op beste benen staat. Hij draagt de gewenste genen van deze familie driedubbel in zijn bloed, waardoor hij ook sterk zal ‘stempelen’ (werkelijk doorgeven wat hij in huis heeft). Hij is een aanrader voor het fokken van sterke koeien.

Bio Adrianus Gijs

Bio Adrianus Gijs is een ‘dubbeldoel’ Holstein omdat hij de ronde eigenschappen van zijn Montebeliarde vader goed heeft meegenomen wat ook blijkt uit de triple A code van 564. Hij is breed in de voorhand en heeft veel kracht. Zijn moeder produceerde meer dan 100.000 liter melk onder biologische omstandigheden. Zij was een 50-50 kruising tussen HF en MB. Maatschap Kool uit Linschoten (UT) is een echt HF fokbedrijf waar ook wel eens wat wordt ingekruist. Exterieur is belangrijk en zij willen dat de koeien oud kunnen worden.

 

Bio DGH Gringo  RF, A2A2 melk

Deze stier komt van het biologisch melk en fokbedrijf De Groene Hofstee in Hei- en Boeicop (ZH). Het is een echt veenweide-grasbedrijf waar met verschillende rassen wordt gekruist. Gringo is een stier uit een terugkruising naar Holstein. Hij heeft echter nog 6% Jersey genen in zijn bloed. De stier zelf is bijna helemaal wit terwijl zijn moeder helemaal rood en een zus helemaal zwart is. De stier heeft de scherpte van een Jersey nog duidelijk in zich (triple A code 156) en ook de gehalten vet en eiwit van zijn moeder waren hoog. Gringo kan waarschijnlijk goed worden gekruist met dubbeldoelrassen om daar de melkgift weer op te krikken. Het bedrijf van Arjen Kool heeft een serre stal en er wordt veel ruwvoer gevoerd met een gemiddeld krachtvoerniveau.

 

 

Eclip PP

Eclip is een Jersey stier van fokker Guido Simon uit Duitsland. Guido is een begaafde Holstein en Jersey fokker en richt zich nu met name op het fokken van 50% genetisch hoornloze melkkoeien, HF of Jersey. Er wordt veel gebruik gemaakt van triple A en het exterieur van de koeien moet goed zijn. De koeien gaan veel naar buiten en moeten goed beweeglijk zijn en harde klauwen hebben.