img_20170120_163953247Al van Texel tot Nijmegen en van Hallum (Frl.) tot Zwolle en Rotterdam lopen nu Vredelingers te scharrelen. In totaal zijn er al zo’n 1200 kippen op ongeveer 25 bedrijven en bij hobbyisten. In winter en voorjaar 2016-2017 zijn er nu al in 3 keer 900+ kuikens uitgebroed en hebben hun weg gevonden naar de verschillende bedrijven. Er ontstaan in verschillende regio’s (Noord-Holland, Rotterdam area, Dronten-Zwolle-Ommen en Amersfoort e.o.) fokgroepen die samen verder kunnen fokken met de Vredelingers. Elke fokgroep van minstens vijf bedrijven heeft kippen van een van de vijf families. Door hanen van de ene groep naar de andere uit te wisselen kan elk bedrijf broedeieren verzamelen en zelf of in Amersfoort laten uitbroeden. Zo fokt dan elk bedrijf steeds haar eigen nieuwe kippen en worden deze kippen steeds meer de bedrijfseigen kippen.