Op donderdag 4 oktober wordt de Vredelingerconferentie georganiseerd. Hier zullen de resultaten van de Vredelinger gepresenteerd worden en gaan we het hebben over de toekomst van deze dubbeldoelkip in de (biologische) pluimveesector. De kippen leggen minder dan de turbo hybridekippen uit de gangbare fokkerijen maar zijn wel beter voor de vleesproductie. De eendagshaantjes blijven leven en groeien in ca. 16-18 weken op tot een lekker vleeshaantje. Dit alles heeft natuurlijk wel zijn prijs. Kan dit worden terugverdiend uit de markt? Dat is de belangrijkste vraag. De eerste Vredelinger eieren en vleeshaantjes liggen nu te koop in een aantal Ekoplaza supermarkten. Daar zijn deze eieren niet aan te slepen. De consumenten betalen dus grif voor de eieren van deze op biologische wijze gefokte Vredelingers. Wat heeft dat voor toekomst? Wil je daar over mee praten, meld je dan aan voor deze Vredelingerconferentie op 4 oktober van 10.30 tot 15.00 aan de AP Hilhorstweg 5-6 in Soest. Stuur een email naar biokip@ziggo.nl. Vol is vol, er is plaats voor maximaal 50 personen. Entree is €10,- pp. Uitnodiging